UUS KOOLIJUHT ⟩ Nooruse kooli direktoriks valiti Marit Tarkin

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Marit Tarkin
Marit Tarkin Foto: Gert Lutter

Kuressaare Nooruse Kooli direktoriks valiti kümne kandidaadi seast pikaajalise õpetaja- ja koolitajakogemusega Marit Tarkin, kes asub koolijuhina tööle 17. oktoobrist.

Marit Tarkini sõnul on ta tänulik usalduse ja võimaluse eest asuda juhtima Nooruse kooli. „Oma unistustes olen pikka aega ehitanud oma kooli – sooja ja toetava sisekliima, koolirõõmu ja õpitahtega õpilastega ning ägedate õpetajatega. Mõnikord on kombeks unistustel täide minna. See, et tunnen koolielu kõiki tasandeid, annab kindlustunde ja tugeva motivatsiooni,“ ütles Tarkin.

Abivallavanem Maire Kääridi sõnul oli konkursikomisjoni otsus ühehäälne. „Marit Tarkinist saab kindlasti koolijuht, kes väärtustab koostööd ja arutelusid nii kolleegide, õpilaste, lapsevanemate kui ka hoolekoguga. Marit peab väga tähtsaks kooli õpetajaskonna ühiseid eesmärke ja enda rolli teadvustamist rohujuure tasandist alates, mis annab kindlustunde ning selge sõnumi ka õpilastele ja lapsevanematele. Märkimisväärne on, et Marit Tarkin on Eesti Väitlusseltsile välja töötanud argumenteeriva hariduse metoodika alates 1. klassist, mida kavatseb Nooruse koolis rakendada.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles