Psüühikahäiretega noored on oodatud tugigruppi

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
VERONIKA ALLAS
VERONIKA ALLAS Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Psüühikahäiretega noored on sügisest oodatud tugigruppi Saaremaa puuetega inimeste kojas, Muhu vallas aga alustab grupp psüühikahäiretega noorte lähedaste toetuseks.

"Kuna täiskasvanute toetusgruppide arv üha kasvab ning need on tõestanud oma vajalikkust, tahame meiegi panustada julgema, avatuma ja jätkuvalt üksteise suhtes sõbraliku Saaremaa kogukonna arengusse," ütles MTÜ Saaremaa Puuetega Inimeste Koda (SPIK) juhataja Veronika Allas.

Nii hakkab Kuressaares SPIKi majas 16. septembrist kaks korda kuus kokku saama tugigrupp psüühikahäirega noortele, kes on jäänud kas koju ja ühiskonnaelust eemale või tajunud kõrgenenud ärevust ja tõrjutust.

"Oodatud on noored, kes vajavad tuge ja eesmärgipärast tegutsemist," lausus Allas. Tema sõnul aitavad vestlused ja loov tegutsemine tõsta noorte aktiivsust igapäevaelus ja sotsiaalsete suhete hoidmisel ning toetavad noorte vaimset tervist.

"Kui vaja, kaasame toetusprotsessi ka noorte lähedasi ja pereliikmeid," märkis Allas.

Kuressaares veavad grupitööd perekonna psühhoterapeut Aile Aedma ja kogemusnõustajad SPIK-ist.

Muhu vallas septembri teises pooles tegutsema hakkav toetusgrupp keskendub psüühikahäiretega inimeste lähedaste toetamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles