Hiigelvõlad sunnivad seakasvataja saneerimisele

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
RAUL MARIPUU tõi makseraskuste põhjusena välja asjaolu, et kevadel tõusnud sealiha hind läks suvel uuesti langusesse ning Ukraina sõda kergitas söödavilja ja söödakomponentide hinda.
RAUL MARIPUU tõi makseraskuste põhjusena välja asjaolu, et kevadel tõusnud sealiha hind läks suvel uuesti langusesse ning Ukraina sõda kergitas söödavilja ja söödakomponentide hinda. Foto: Gunnar Siiner / Saarte Hääl

Saaremaa suurim seakasvatusettevõte ja teravilja kokkuostja Valjala Söödatehas läheb maksuvõlgade klaarimiseks saneerimisele.

Maksu- ja tolliameti andmetel on Valjala Söödatehas AS-i maksuvõlg riigi ees 648 566 eurot, millest enamiku moodustab tasumata käibemaks. Ettevõte ajatas maksuvõla, kuid alates 28. juulist ei suutnud püsida maksegraafikus.

Valjala Söödatehase omanik Raul Maripuu tõi makseraskuste põhjusena välja asjaolu, et kevadel tõusnud sealiha hind läks suvel uuesti langusesse ning Ukraina sõda kergitas söödavilja ja söödakomponentide hinda. Seetõttu ei suutnud ettevõte graafikujärgseid kohustusi täita ja graafik tühistati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles