Lapsevanemad ruttasid vabatahtlikena Nooruse kooli appi

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
KRISTI SILLART: “Murekohad olid seotud just õpetajate ja õpilaste keelteoskusega, samuti kõikide osapoolte kohanemisega.”
KRISTI SILLART: “Murekohad olid seotud just õpetajate ja õpilaste keelteoskusega, samuti kõikide osapoolte kohanemisega.” Foto: Erakogu

Sarnaselt Hariduse kooliga kümneid ukraina õpilasi juurde saanud Nooruse kooli hoolekogu palus õpetajatele appi lapsevanemaid. Esimese 12 tunniga andis ennast üles 14 lapsevanemat, kes õpetajate vajaduste ja soovide järgi abiks hakkavad olema.

Hoolekogu juht Kristi Sillart ütles, et algatus lapsevanemate appi kutsumiseks tuli hoolekogu poolt peale seda, kui kooli õppejuht ja hetkel direktori kohuseid täitev Aire Siinvert oli edastanud vallapoolse sõnumi ukraina õpilaste kohta. Mõttega olid nõus ka õpetajad.

Hoolekogu nägemusel oleksid lapsevanemad õpetajale justkui tööriist, mida nad saavad vastavalt vajadusele kasutada. Tema sõnul ei otsitud ainult vene keelt oskavaid lapsevanemaid, vaid ka neid, kes saaksid tegeleda teiste õpilastega siis, kui õpetaja tegeleb ukraina lastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles