Endine piimatööstuse juht Ahti Viilup ettevõtte müügi üle ei rõõmusta

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
"Ma ikka vahel sõidan kombinaadist mööda ja vaatan, kui palju on inimesed sellega vaeva näinud. Kurb, kui see asi läheb nüüd käest ära," sõnas Ahti Viilup.
"Ma ikka vahel sõidan kombinaadist mööda ja vaatan, kui palju on inimesed sellega vaeva näinud. Kurb, kui see asi läheb nüüd käest ära," sõnas Ahti Viilup. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Aastakümneid Saaremaa piimatööstust juhtinud ja nüüd pensionipõlve pidav Ahti Viilup ütleb, et ei toeta tööstuse müüki mandrimeestele, kuna siis kaob Saaremaa põllumeestel selle üle viimanegi sõnaõigus.

"Mulle on helistanud mitmed tuntud kohalikud tegelased ja avaldanud arvamust, et mandrimeeste juhtimisel lasti tööstus käest ära ja võlad kasvasid väga suureks. Mina müüki õigeks ei pea, sest siis on tööstusel vabad käed, ta võib teha, mida tahab ega pea Saaremaa põllumehega arvestama. Seepärast mulle isiklikult see kaup ei meeldi," rääkis Viilup. Ta märkis, et tööstuse pöördumine tagasi linnapiimatoodete valmistamise juurde ei pruukinud olla hea otsus, kuna viis ettevõtte laenukoormuse väga suureks.

Omamoodi saatuse irooniana on tööstuse ostjaks United Estover Group, kelle juhatuse liikme Ago Tederiga Viilupil omal ajal kõvasti kana kitkuda tuli. "Ega me läbi ei saanud. Ta müüs oma kaupa Saaremaa nime all," nentis Viilup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles