Saarlased ei toeta kõikide punamonumentide lammutamist

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
KUIVASTU KÜLAS Läti teel elav Janne Lasn ütles, et teda sammas ei sega. “Silm on sellega ära harjunud, aga kui teda ühel päeval enam ei oleks, siis vaevalt et seda tähele paneksin,” arvas põline Kuivastu elanik Janne. Tegemist on ühishauaga, millesse on väidetavalt maetud 21 laskurkorpuses sõdinud langenut.
KUIVASTU KÜLAS Läti teel elav Janne Lasn ütles, et teda sammas ei sega. “Silm on sellega ära harjunud, aga kui teda ühel päeval enam ei oleks, siis vaevalt et seda tähele paneksin,” arvas põline Kuivastu elanik Janne. Tegemist on ühishauaga, millesse on väidetavalt maetud 21 laskurkorpuses sõdinud langenut. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa osavalla- ja kogukonnakogud on enamikus seisukohal, et kalmistutel olevaid hauatähiseid pole mõtet lõhkuda. Mõnel puhul ei nähta vajadust ka avalikus ruumis oleva punamonumendi teisaldamiseks.

Vallavalitsusele piirkondadest laekunud seisukohad on üsna seinast seina. Näiteks Laimjalas otsustati, et piirkonna ainsa mälestusmärgi, “Leinava ema” eemaldamist ei soovita.

“Laimjala teenuskeskuse juhataja uuris ka laiema kogukonna arvamust ja üldine seisukoht oli, et antud teema piirkonnas kajastamist ei vääri,” vahendas vallavalitsuse kommunikatsiooni peaspetsialist Risto Kaljuste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles