Küttepuude hind ronib üha kõrgemale

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
SIKASSAARE VANAMETALL hetkel värskeid küttehalge ei tooda, kuna ostjaid peaaegu pole. Müügiks läheb üksnes kuiv küttepuu, mis on aga ka peaaegu otsakorral, rääkis Tauno Ligi.
SIKASSAARE VANAMETALL hetkel värskeid küttehalge ei tooda, kuna ostjaid peaaegu pole. Müügiks läheb üksnes kuiv küttepuu, mis on aga ka peaaegu otsakorral, rääkis Tauno Ligi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Võrreldes kesksuvega on lõhutud küttepuud taas 30 protsenti kallimaks läinud. Hinda hoiab üleval alanud kütteperiood ja jätkuvalt tugev nõudlus hakkpuidu turul.

Juunis müüs Sikassaare Vanametall kolmes pikkuses küttehalge ühe hinnaga 65 eurot ruumimeeter, Reta Puit küsis 30-, 40- ja 50 sentimeetri pikkuste halgude eest vastavalt 60, 62 ja 64 eurot. Tänaseks on Sikassaare Vanametalli müügihind tõusnud 95 eurole, Reta Puidul aga 83, 84 ja 85 eurole, kase-küttehalgude puhul suisa 115 ja 118 euroni ruumimeeter.

Mõnevõrra soodsamalt saab küttepuid eraisikutelt. Viimase aja kuulutustes pakutakse eri pikkusega ja eri liiki halge müügiks hinnaga 60–70 eurot ruum, põhiliselt metsakuiva. Mitu aastat kuivanud puud ka 85 eurot ruum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles