Igavikuteele siirdus Muhu tikandimeister Leida Kirst

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Leida Kirst
Leida Kirst Foto: Erakogu

Laupäeval tuli teade legendaarse Muhu tikandimeistri Leida Kirstu (22.01.1930 – 5.11.2022) lahkumisest manalateele.

Igaküla Ansu-Matsi vanaperenaine, kes eluõhtu veetis Muhu hooldekodus, töötas aastakümneid rahvakunstimeistrite koondises Uku. Ta on avaldanud mitu mahukat teost, mis pühendatud tikandile - värvifotodega kogumik “Muhu tikand” ja “Suur tikandiraamat”.

Tosin aastat tagasi tuli käsitöömeistri tütrepoeg Toomas Ligi aga välja ideega memme mustrid ja kompositsioonid internetis ühtseks õppekeskkonnaks koguda. Kokku sai e-kursusesse üle tuhande mustri, ka selliseid, mida raamatus olnuks raske ära trükkida. Lisaks veel üle 15 tunni videoõpetusi, mis keskenduvad igale detailile eraldi.

„Sinu väärikus ja õiglustunne nii elus kui ka elu lõpus on imetlusväärne. Isegi kui viimastel aastatel käisime Sind külastamas Muhu hooldekodus ning Sinu mälu ja mäletamine ei olnud enam endine, oli Sinu põhiline küsimus ikka: “Kas oma kaasadega saate kenasti läbi ning tüli üksteiselt ei telli?” ja igaõhtune rutiin enne uinumist, soovida oma kallitele lähedastele kõike kõige paremat, andis alati meelerahu, et meiega on kõik korras.

Meiega on kõik korras, tänu Sinule, kallis Leida, sest ilma Sinuta ei oleks meid ning me ei oleks pooltki sellised nagu me oleme täna,“ kirjutatakse meistri järelehüüdes veebilehel muhutikand.ee.

https://saartehaal.postimees.ee/6878232/muhu-tikandimeistri-leida-kirstu-mustrid-on-joudnud-sajasse-riiki

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles