KÜLAVAHELOOD Tagaranna kaluriküla on ka kilulinnaks kutsutud

Aare Laine
Copy
TAGARANNA KÜLA on üks vähestest Saaremaal säilinud autentsetest kaluriküladest, kus hooned paiknevad kahel pool piki randa kulgevat Mustjala-Tagaranna maanteed.
TAGARANNA KÜLA on üks vähestest Saaremaal säilinud autentsetest kaluriküladest, kus hooned paiknevad kahel pool piki randa kulgevat Mustjala-Tagaranna maanteed. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Seekord on Kadi raadio saade "Külavahelood" läinud oma mikrofoniga külla Tagaranna külasse, mis kindlasti Saaremaa üks omanäolisemaid. 

Saatejuht Aare Laine juhatab saate sisse Tagaranna kirjanduspäeval salvestatud lõiguga, kus kirjanik Maimu Berg annab lühiülevaate oma koduküla ajaloost märkides, et selles paigas Saaremaa äärealal on olnud väga palju militaarset.

Tänavune kirjanduspäev jäi osalejaile meelde ilmastikuolude poolest. Mürises kõu, vihmasagarad vaheldusid rahesajuga. Kõik aga käks kenasti korda, ka Raivo Adlase lavastatud näidend 'Alias', mille autoriks Andrus Kivirähk, näitlejateks Julia Laffranque ja Piret Kuub. Publikult teenisid nad suure aplausi ja mitte üksnes pärast esietendust, vaid hiljem ka mujal Saaremaal esinedes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles