Euroesinduse juht: oluline on teada, kuidas kõik kohapeal toimib

Urmas Kiil
Copy
VIVIAN LOONELA ja ja Euroopa Liidu Saaremaa teabekeskuse esindaja, vallavalitsuse kommunikatsioonispetsialist Risto Kaljuste eile Kadi raadio saates "Keskpäev".
VIVIAN LOONELA ja ja Euroopa Liidu Saaremaa teabekeskuse esindaja, vallavalitsuse kommunikatsioonispetsialist Risto Kaljuste eile Kadi raadio saates "Keskpäev". Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saamaks teada, kuidas Euroopa poliitika kohtadel toimib ja siinset elu mõjutab, külastas eile Saare- ja Muhumaad Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Vivian Loonela.

"Pole ju mõtet pidevalt Tallinna ametiruumides istuda ja distantsilt rääkida, mida Brüsselis tehakse. Kasulik on näha, kuidas ja millist toimet Euroopa poliitika kohalikule elule avaldab," põhjendas tänavu jaanuaris ametisse astunud euroesinduse juht oma visiiti.

Esmaspäeval viibis ta Hiiumaal ja eelnevalt on juba külastanud pea pooli Eesti maakondi. "Üldiselt on teemad, mis päevakorda on kerkinud, kõikjal samad," märkis Loonela. Need võib taandada järgmistele märksõnadele: energeetika ja rohepööre, digitaliseerimine ja internet ning solidaarsus Ukrainaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles