Saaremaa vallavalitsus soovib teisaldada ka Väike-Linnape monumendi

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Terrorismiohvrite ühishaud monumendiga asub Kuressaare kindluse kaguraveliinil. Siia on paljudest vennashaudadest maetud ümber 215 Saksa okupatsiooni ajal mõrvatut. Dolomiidist hauamonument avati 1965. aastal. See oli noorte skulptorite M. Variku ja R. Kulla ning arhitekt A. Murdmaa esimene ühine teos.
Terrorismiohvrite ühishaud monumendiga asub Kuressaare kindluse kaguraveliinil. Siia on paljudest vennashaudadest maetud ümber 215 Saksa okupatsiooni ajal mõrvatut. Dolomiidist hauamonument avati 1965. aastal. See oli noorte skulptorite M. Variku ja R. Kulla ning arhitekt A. Murdmaa esimene ühine teos. Foto: Muinsuskaitseamet

Riiklik punamonumentide töörühm pidas Kuressaares asuvat Väike-Linnape monumenti küll neutraalseks kunstilise väärtusega monumendiks, kuid Saaremaa vallavalitsus on seisukohal, et linnaruumi selline ausammas ei sobi. 

Lisaks maetakse ümber ka monumendi juurde maetute säilmed.

Vallavanem Mikk Tuisk ütles, et ümbermatmise osas räägitakse läbi sõjamuuseumiga. Tema sõnul ei vasta mitme allika arvates sealne maetute arv ning monumendile raiutud nimed täielikult tõele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles