Kuivastu abielupaar kirjutas seiklusliku lasteraamatu

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
MUHULASTE LASTERAAMAT "Paulus, Kusta ja Linnavurled" on autorite sõnul seikluslik ja tore fantaasialugu.
MUHULASTE LASTERAAMAT "Paulus, Kusta ja Linnavurled" on autorite sõnul seikluslik ja tore fantaasialugu. Foto: Erakogu

Kuivastus elava abielupaari Tambet ja Pille Tamme sulest ilmub lasteraamat "Paulus, Kusta ja Linnavurled", mis jõuab müügile detsembri keskel.

Tambet Tamme sõnul alustasid nad abikaasaga kirjutamist ja joonistamist iseenda ja laste rõõmuks. Kui teos valmis sai, tekkis soov seda teistega jagada. Hooandjalt saadud toetusega jõuab autorite endi kirjastatud raamat vahetult enne jõule poeletile. Tambeti sõnul andsid talle inspiratsiooni Kuivastu külas lapsena vanavanemate juures veedetud suved.

Tambeti ja Pille sõnul jutustab raamat lustliku ja heatahtliku fantaasialoo, kus peategelased satuvad mitmesugustesse seiklustesse ja kohtuvad kummaliste tegelastega. Heas mõttes vanamoodne seiklusjutt kõnetab eelkõige 5-12 aastasi lapsi, kuid igavusest magama ei tohiks jääda ka täiskasvanud, kes raamatut lastele unejutuks loevad.

Kaasajal annavad sageli raamatuid välja inimesed, kes igapäevaelus kirjatööga leiba ei teeni. Tambet ja Pille on mõlemad lõpetanud Tartu Ülikooli keskkonnatehnoloogia eriala. Pille on Muhu valla maa- ja planeeringunõunik ja vallavalitsuse liige, Tambet töötab keskkonnaametis jäätmespetsialistina ning õpetab Orissaare Muusikakoolis lastele klassikalist kitarri ning löökriistu.

Tambet leiab, et igaüks kes raamatu kirjutab, ei ole veel kirjanik. "Seda tiitlit ma enda võtta ei taha," sõnas ta. Samas ei jää esimene raamat abielupaaril viimaseks. "Eks ma siin õhtuti kirjutan juba lisa."

Kui esimese raamat kirjutati kahasse, siis edaspidi keskendub Tambet kirjutamisele ja Pille joonistamisele. "Mina joonistada ei oska, aga Pille on harrastuskunstik ja tal tuleb see välja väga hästi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles