Mihkli talumuuseum ootab jõulutunnet täis perepäevale

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
Ettevalmistused täies hoos. Mihkli talumuuseumi külastusjuht Margit Tammeleht loob talus jõulumeeleolu.
Ettevalmistused täies hoos. Mihkli talumuuseumi külastusjuht Margit Tammeleht loob talus jõulumeeleolu. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

"Meil on vorstitegemise töötuba, kus topime, küpsetame ja muidugi maitseme tangumakke, avatud on muuseumikohvik ja kingipood, kust osta kinke, kellel veel ostmata, ehk teeme ka kingituste pakkimise töötoa," räägib külastusjuht Margit Tammeleht põgusalt, mida põnevat toimub 17. detsembril Mihkli talumuuseumi perepäeval.

Lisaks on külastusjuhi sõnul talus kohal sepp, saab vaadata ja patsutada lambaid, hobusaaniga sõita, suitsusauna uudistada, põhus möllata ja kogeda palju muud põnevat. "Ehk tuleb külla ka jõulusokk, mine tea," vihjab Margit Tammeleht, lubades, et tulemas on igati meeleolukas ja tujuloov päev enne päris jõule.

Veel enne seda toimub Vikil traditsiooniline kooligruppidele mõeldud jõuluprogramm, kus koolilapsed saavad kolme tunni jooksul osaleda kaheksas erinevas töötoas, alustades tangumakiteost, lõpetades saanisõiduga. "Kui on lund, saab saanisõitu, kui pole, sõidame ratastel hobuvankriga," lubab Tammeleht. Lustlikke tegevusi täis programm on koolide poolt ära broneeritud juba aasta varem. "Perepäeva mõte tuligi just sellest, et jõulurõõmu ja vanu kombeid saaksid näha ka eelkooliealiste lastega pered ning teised, kes kooliga tulla ei saa," räägib Tammeleht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles