Kuressaare teatritegija mälestused jõuavad lavalaudadele

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
HUGO RAUDSEPA "TAGATIPU TIISENOOSEN" KURESSAARE TEATRIS 1947: Hundikuru Mihkel (Jaan Tappel) ja Tilde (Ester Reinart).
HUGO RAUDSEPA "TAGATIPU TIISENOOSEN" KURESSAARE TEATRIS 1947: Hundikuru Mihkel (Jaan Tappel) ja Tilde (Ester Reinart). Foto: Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum

Kuressaare teater toob tuleval aastal lavale näitemängu "Unistus", mis põhineb omaaegse Kuressaare teatri näitleja Ester Reinart-Purje (30. jaanuar 1927 – 27. mai 2020) mälestustel.

"Kui mu armas ema lahkus, tundsin ja teadsin, et tema ärasaatmine tuleb teha teistmoodi. Siduda kahe talle olulise ja armsa teatriga," meenutas Estri tütar Pille-Riin Purje. Nii rändaski urn lahkunu põrmuga kõigepealt Kuressaare teatrisse ja seejärel Eesti Draamateatrisse.

Kummagi tseremoonia jaoks koostas Purje erineva kava ema kirjapandud mälestustest ja tema lemmikluuletustest. Kuressaare teatris esitasid kompositsiooni Piret Rauk, Kiiri Tamm ja Aarne Mägi. "Ja kohe pärast seda, teatri kohvikus, esimene idee tulevasest lavastusest lendu läkski. Ja lendu päästis selle mu hää sõber Maris Johannes," ütles Purje. Mõte idanes, arutelud Kuressaare teatriga jätkusid ja viisid Tiit Paluni, kes arvati sobilikuks tükki kirjutama ja lavastama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles