Saaremaa valla kriisistaap palub inimestel võimalusel kodus püsida

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk
Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Täna, 10. detsembril toimunud Saaremaa valla kriisistaabi koosolekul andsid Elektrilevi, Päästeamet ja teehooldajad ülevaate tugeva lumesaju põhjustatud olukorrast.

Vallavanem Mikk Tuisu sõnul on olukord Saaremaal kohati küll keeruline, kuid kõik partnerid annavad endast parima, et lumesaju tulemusena tekkinud probleemid lahendada. „Tänan kõiki, kes nii riigile kui ka vallale kuuluvatel teedel lund lükkavad, elektririkkeid kõrvaldavad ja teedele langenud puid eemaldavad,“ ütles Tuisk. „Suur aitäh ka Päästeametile ja vabatahtlikele päästjatele, kes sündmustele reageerivad,“ lisas vallavanem. „Kriisistaabi poolt on kõigile inimestele palve võimalusel kodus püsida, sest teeolud on keerulised,“ sõnas Mikk Tuisk.

Kuna esmaspäevaks lubatakse ilma halvenemist, siis võivad õpilased, kes raskete teeolude tõttu kooli ei pääse, jääda koju. Koolid on avatud ja õppetöö toimub.

Kella 16 seisuga oli Saaremaal elektrita üle 5300 kliendi. Elektrilevi esindaja sõnul tegeles rikete kõrvaldamisega öösel kaks brigaadi, kellele lisandus päeval veel kuus brigaadi. Hiljemalt pühapäevaks peaksid saama kõik rikked likvideeritud. Samuti on Elektrilevi teinud ettevalmistusi esmaspäevaks prognoositud tormiks.

Riigiteedel alustati lumetõrjetöödega reede õhtul kell 21. Olukord teedel on keeruline, seda eriti Lääne-Saaremaal, kuna puud on teede kohale kaldu ja suured masinad ei pääse nende alt läbi. Täna õhtuks loodetakse saada kõik teed sõidetavaks.

Kesk-, Lääne- ja Põhja-Saaremaal on kohati maha sadanud ligi 40 cm lund. Saaremaa Halduse juhataja Ainer Tiitsoni sõnul lükkavad maapiirkondades praegu lund 62 masinat, kes vaatamata rasketele oludele teevad oma tööd hästi. Tiitson lisas, et kitsastel külateedel on tekkinud kõrged vallid, mis ei võimalda sinna uut lund lisaks lükata.

Valla kriisistaap koguneb uuesti esmaspäeval, 12. detsembril kell 14. Vajadusel saadakse kokku ka varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles