Vooluta jäänud sõjapõgenikud viidi Kogulast Kihelkonna koolimajja

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Sõmera majutuskeskus
Sõmera majutuskeskus Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk ütles, et täna evakueeriti Kogula majutuskeskusest Kihelkonna kooli kõik Ukraina sõjapõgenikud.

Saaremaal palju pahandust tekitanud elektrikatkestuse tõttu puudub majutuskeskuses küte ja vesi. „Proovime katlamaja uuesti tööle saada,“ ütles vallavanem.

Tuisk rääkis, et lumiste puude tekitatud elektriliinide kahjustused osutusid eeldatust oluliselt suuremaks ja tänaseks plaanitud tööde lõpetamine lükkub vähemalt homsesse. „Ei ole üksikud katkestused vaid pikad mastirivid on maas ja rikete kõrvaldamine võtab prognoositust kauem aega,“ tõdes Tuisk. „Kahjustuse ulatus on väga suur.“ Kui homme tuleb uus torm, muudab see vallavanema sõnul rikete kõrvaldamise väga keeruliseks ja võib oodata pikemat voolukatkestust.

Endiselt on Saaremaal üle 4500 kliendi elektrita ja umbes pooled neist täna voolu tagasi ei saa, rääkis vallavanem. Kindlasti ei saa homseks voolu tagasi Mustjala ja Kaali kool, mis jäävad esmaspäeval suletuks. „Kogu Kärla ja Sõmera on siiani pime ja kui seal vool tagasi ei tule, jääb ka Kärla kool suletuks.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles