Järvan ja Sikkut ⟩ Riik tegeleb tormikahjude likvideerimisega ööpäevaringselt

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Erakogu

Erakordsed ilmastikuolud on endaga kaasa toonud elektrikatkestusi nii saartel kui mandril, väga keerulised teeolud ning ka katkestusi parvlaevaühenduses. Majandusministeeriumi ministrid kinnitavad, et riik tegutseb olukorra lahendamise nimel ning tööd jätkuvad nii kohalike kriisikomisjonide, Päästeameti, Elektrilevi kui Transpordiameti koostöös.

Majandus- ja taristuminister Riina Sikkuti sõnul veendus ta Elektrilevi ja Transpordiameti antud ülevaatega, et asutused pingutavad elektrikatkestuste likvideerimise ja teede läbitavana hoidmise nimel oma ressurssidega ja abijõude kaasates. „Viimaste päevade ilmastikuolud on olnud erakordsed, kuid esmapäeva õhtul on suurem lumetuisk veel ees, nii et panen ka omalt poolt inimestele südamele, et kui on võimalik jääda koju, siis palun tehke seda. Enim on torm tekitanud kahjusid Saaremaal, kus on majapidamised mitmeid päevi elektrita. Elektrilevi on oma jõud saartele suunatud – Saaremaal tegutseb 18 brigaadi, Hiiumaal likvideerib katkestusi kolm brigaadi. Samas on niivõrd pikaajaline elektrita toimetulek äärmiselt keeruline, nii et nende inimeste aitamiseks on vajalik laiem koostöö,“ selgitas Sikkut.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvan kutsub üles kogukondi üksteist aga ka oma kohalikku omavalitsust kriisi lahendamisel toetama. „Hetkel on tuhanded pered Saaremaal ja Hiiumaal juba paar päeva ilma elektrita ning täna on tulemas suurem torm, mille mõjusid tunneme ka mandril. Elektrilevi koos Päästeameti ja kohalike omavalitsustega tegutseb probleemide lahendamise nimel, kuid kui kellelgi on olemas mõni hea maastikuläbivusega masin või generaator, mida oleks võimalik kriisi lahendamiseks pakkuda, siis tasub sellest üleriigiliselt oma kohalikule omavalitsusele teada anda. Kriisiolukordades on oluline, et hoiaksime kokku ja oleksime valmis aitama nii iseennast kui ka teisi,“ rõhutas Järvan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles