Saaremaa merepääste seltsi tegevuspiirkond laieneb

Urmas Kiil
Copy
MAIDU LEMPU tõdeb, et kui algusaastail pidid vabatahtlikud end tõestama, siis täna suhtutakse neisse kui tõsiseltvõetavasse jõusse Saaremaa mereturvalisuse tagamisel.
MAIDU LEMPU tõdeb, et kui algusaastail pidid vabatahtlikud end tõestama, siis täna suhtutakse neisse kui tõsiseltvõetavasse jõusse Saaremaa mereturvalisuse tagamisel. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl/ Elu24 kollaaž

Uuest meresõiduhooajast laieneb Saaremaa vabatahtliku merepääste seltsi tegevus ka Kaunispe sadamale Sõrves.

Seltsi asutajaliikme ja juhatuse esimehe Maidu Lempu sõnul on nende peamine eesmärk katta merepäästeüksustega kogu Saaremaa. "Samas olen ma varem korduvalt öelnud, et meie üksused saavad tekkida ikkagi vaid kohtades, kus kogukond ise seda tahab," märkis ta. Lempu sõnutsi on just Kaunispe sadamaga piirnevates külades viimasel ajal tekkinud aktiivseid inimesi, kes soovivad oma kodukohta turvalisemaks muuta ja meresõiduohutust tõsta.

Aastaid tagasi oli Saaremaa merepäästel Sõrve kandis allüksus Lõmala sadamas. "Kuna aga kogukonna huvi seal aja jooksul kadus, jäi Sõrve avamere pool asuv piirkond meie poolt katteta. Nüüd tekkiski hea võimalus see tühimik täita," ütles Lempu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles