ELEKTRILEVI ⟩ Loodame kolmapäeva õhtuks suuremaid piirkondi mõjutavad rikked likvideerida

Saarte Hääl
Copy
Droonifoto Tuiu-Võhma kandist.
Droonifoto Tuiu-Võhma kandist. Foto: Elektrilevi

Ööpäevaga taastati Saaremaal elektriühendus 2000 kliendil, lisabrigaade ja elektrigeneraatoreid saadetakse saarele juurde. 

Hoolimata väga paksust lumekattest õnnestus ööpäevaga elekter Saaremaal tagasi tuua ca 2000 kliendil, kes olid seda juba kaua oodanud.

Elektriühendus taastati Eikla, Kärla, Haeska ja osaliselt Karujärve piirkonnas. Täna on saarel rikkeid lahendamas pea 40 brigaadi.

Lisaks kaardistatakse drooniga liinide rikkekohti. Koostöös Päästeameti ja merepäästega toob Elektrilevi Saaremaale elektrigeneraatoreid veel juurde, et nende abil majapidamistes ja ettevõtetel elektriühendust võimaldada.

Tänane ilmaprognoos lubab Saaremaale taas tugevat tuult koos lörtsi ja jäävihmaga, mistõttu võib päeva teises pooles uusi rikkeid juurde tulla.

Elektrilevi lisabrigaadid töötavad koos vabatahtlikega, et sügavas lumes rikkekohti otsida ja elektriliine puhastada. Saaremaal töötab täna 40 brigaadi. Nii Saaremaale kui Hiiumaale on teel veel lisajõudu.

„Rikkebrigaadid on juba neli ööpäeva teinud võimete piiril tööd ja likvideerinud väga palju rikkeid. Eile alustas üks brigaad tööd kell 7:45 ja lõpetas kell 3:00 öösel. Nende eesmärk oli töötada kuniks Eikla on elektriühenduse tagasi saanud. Kell 2:00 sai see tehtud. Vot sellised mehed töötavad saarel,“ rääkis Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

„Täna annab ilm meile võimaluse lõpuks droone kasutada, millega kaardistame kõik olemasolevad rikked. See tähendab, et rikkebrigaadid saavad keskenduda rikkekohtade parandamisele ja ei pea aega kulutama rikkekohtade otsimisele.“

Härmi sõnul on eesmärk tänase päeva lõpuks kõik allesjäänud suuremaid piirkondi mõjutavad rikked likvideerida.

Saarele juurde saadetavate elektrigeneraatorite paigutus määratakse koostöös Saaremaa kriisikomisjoniga ning peamiselt ühendatakse need piirkondadesse, kus on elektrikatkestus juba pikalt kestnud.

Generaatorite ühendamine ja hooldamine toimub koostöös Päästeameti ja Merepäästega.

Tööd jätkuvad koostöös Saaremaa kriisikomisjoni, Päästeameti, Merepääste ja vabatahtlikega veelgi suuremate jõududega. Elektrilevi kriisikomisjon töötab selle nimel, et inimeste elektrivarustus esimesel võimalusel taastada.

  • Elektrilevi palub inimestel elektriliine mitte ise kontrollima minna, kuna see on katkenud juhtmete tõttu eluohtlik!
  • Andke elektrikatkestustest teada rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiremat infovahetust teavitaja ja Elektrilevi vahel.
  • Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt.
  • Käitumisjuhiseid elektrivarustuse katkemise korral leiab olevalmis.ee kodulehelt. Ilmateadet ning hoiatusi saab jälgida ilmateenistuse kodulehelt.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles