Saare lapsed saadavad Ukraina lastele jõulurõõmu

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
JÕULURÕÕM SAARE LASTELT BAHMUTI LASTELE. Hariduse kooli 1. klass: I rida vasakult: Katarina Saar, Stefan Starõgin, Romet Aas, Marten Lott, Mark Undrest, Polina Kupina, Mete Malin Paju, Reno Uustal, Daniel Saar.
II rida: Heivi Raimla, Anelle Juulik, Robi Raudsepp, Johan Mander, Johannes Nõmm, Reigo Rahu, Krendon Kaljulaid, Liisu Alev, Kendra Susanna Jürisson, Milena Emilia Mäeorg, Elisabet Rosing. Fotolt puudub Marie Kongas, kes samuti oma panuse andis.
JÕULURÕÕM SAARE LASTELT BAHMUTI LASTELE. Hariduse kooli 1. klass: I rida vasakult: Katarina Saar, Stefan Starõgin, Romet Aas, Marten Lott, Mark Undrest, Polina Kupina, Mete Malin Paju, Reno Uustal, Daniel Saar. II rida: Heivi Raimla, Anelle Juulik, Robi Raudsepp, Johan Mander, Johannes Nõmm, Reigo Rahu, Krendon Kaljulaid, Liisu Alev, Kendra Susanna Jürisson, Milena Emilia Mäeorg, Elisabet Rosing. Fotolt puudub Marie Kongas, kes samuti oma panuse andis. Foto: MARGIT MÄGI

"Märkamine ja hoolimine on oluline ja millal veel sellega alustada kui mitte 1. klassis," räägib Kuressaare Hariduse kooli 1. klassi õpetaja Margit Mägi, kes haaras kinni Punase Risti Saaremaa seltsi üleskutsest saata Ukrainasse Bahmuti lastele jõulurõõmu.

Õpetaja sõnul on lapsi, kes on hoolimise ja märkamise oskuse juba kodust kaasa saanud, ent mitte igas kodus pole sellele tähelepanu juhtimine primaarne, kuid tema jaoks on klassikollektiivi kujundamisel oluline hoolimine ja märkamine.

"Postitust nähes rääkisin sellest esmalt lastele, kes olid kohe särasilmil valmis aitama nagu lapsed ikka, aga sellise abi andmiseks, nagu Punasel Ristil vaja on, oli ka vanemad vaja kaasata," rääkis Mägi. Ta lisas, et oli positiivselt üllatunud ja rõõmus, kui kõik vanemad tulid mõttega kenasti kaasa ja mõni tõi kohe mitu pakki. Mingeid kriteeriume paki tegemiseks ette ei antud ja pakis ei pidanud olema ka tingimata uus asi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles