ÕNNETUS ÕNNETUSE OTSA Kaisvere talli hobused olid täpselt nädala ilma elektrita

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
HOBUSEID TULI HOOLDADA hämaruses, käsikaudu taskulampide ja traktoritulede ning väikese diiselgeneraatoriga toodetud elektri valgel.
HOBUSEID TULI HOOLDADA hämaruses, käsikaudu taskulampide ja traktoritulede ning väikese diiselgeneraatoriga toodetud elektri valgel. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kas saab olla hullemat kui tuleõnnetus, mis hävitab suure osa elutööst? Jah, kui sellele järgneb nädal otsa kestev elektrikatkestus, mis jätab vooluta tallitäie hobuseid.

"Kui sellest tulekahjust midagi õppida, siis seda, et kasutage tuletõkkeuksi, need hoidsid meie puhul kindlasti tulekahju edasise leviku ära," rääkis Kaisveres asuva sporthobuste talli perenaine Raili Pillmann.

Saarte Hääl käis reedel Kaisveres seepärast, et Eesti üks tuntuim sporthobuste kasvataja oli juba seitsmendat päeva elektrita. Seeder Agril on kolm talli kokku 200 hobusega ja kõik pidid reede õhtuni elektrita toimetama. Häiritud oli loomade jootmine ning nende hooldamist tuli toimetada hämaruses, käsikaudu taskulampide ja traktoritulede ning väikese diiselgeneraatoriga toodetud elektri valgel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles