Elektrilevi ⟩ Ilmastikukindla liinivõrgu suurendamine on praegu prioriteet eriti tuultele avatud saartel ja rannikul

Saarte Hääl
Copy
15. detsembri hommikul oli Saaremaal elektrita ligi 1200 majapidamist. Elektrilevi jätkab Saaremaal suurendatud jõududega elektrikatkestuste likvideerimisega.
15. detsembri hommikul oli Saaremaal elektrita ligi 1200 majapidamist. Elektrilevi jätkab Saaremaal suurendatud jõududega elektrikatkestuste likvideerimisega. Foto: Valmar Voolaid / Elektrilevi

Rahandusminister Annely Akkermann kohtumisel Eesti Energia ja Elektrilevi juhtidega arutleti jäävihma ja lumetormi tekitatud elektrikriisi teemadel Saaremaal ning elektrivõrgu ilmastikukindlamaks muutmise üle.

Elektrilevi, mida esindasid juhatuse esimees Mihkel Härm ja nõukogu esimees Tõnu Grünberg, ja Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter andsid ministrile ülevaate sündmuse ajajoonest ja selgitasid, kuidas Saaremaal likvideeriti ulatuslikke elektrikatkestusi koostöös parandusbrigaadide, päästeameti, Kaitseliidu ja teiste abistajatega, teatas rahandusministeerium.

Kuna lumetorm mõjutas kogu Eesti võrku, tuli rikkeid jooksvalt sama palju juurde, kui neid likvideerida jõuti ning see jättis kodud ja ettevõtted elektrita liiga pikaks ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles