“Meeste vaprus selle hetkeni vastu pidada oli erakordne!”

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
ÕNNELIK PÄÄSTMINE: Kuressaare merepäästjad pärast Oskari ja Taavi päästmist Atla sadamahoones. Vasakult Riho Õun, Kalev Kuusk, Kalev Auväärt, Koit Pruunlep.
ÕNNELIK PÄÄSTMINE: Kuressaare merepäästjad pärast Oskari ja Taavi päästmist Atla sadamahoones. Vasakult Riho Õun, Kalev Kuusk, Kalev Auväärt, Koit Pruunlep. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Politseinik-merepäästja Riho Õun oli esimene, kes ulatas reede õhtul käe Atla lahel uppumisohtu sattunud meestele, et neid päästekaatrisse aidata. “Kui palusin ulatada käe, sirutus mulle vastu paljas külmunud käsi.”

Riho Õun rääkis Saarte Häälele, et info Atla lahes ümber läinud loomaveoaluse kohta tuli reede õhtul enne kella 21. Esialgu puudus info inimeste ja nende olukorra kohta, kuid juba mõne hetke pärast tuli merevalvekeskuselt SAR-patrullile väljasõidukorraldus: alus on ümber läinud ja loomad aluse all!

SAR-patrull sõitis piirivalvekordonisse varustust võtma, haakis järgi kaatri ja Õun, kes oli tol õhtul välijuhina tööl, otsustas autoga kaasa sõita. Et meestel oleks bussis koht, kus riideid vahetada ja varustust hoida. Igaks juhuks haaras ta kaasa ka oma merepääste ülikonna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles