MUHU UUDISSED ⟩ Muhu Elu Kool

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: secure.pmo.ee

Ikka terit jälle neh. Ma nüid kohe kuku mineva nädalist juttu üle korrutama, et põleks õigeks aaks unun mitte. Neh, et laupa, 21. jaanuaril kellu poole kahest oodetse kõiki Hellamoa külakeskuse, kus tahetse luoma akata Muhu Elu Kooli.

Neh, ja üldse riagitse täiskasun inimeste õppemisest Muhus. Nõnna et igalühel oo ühna asja. Ja sõuke põle kellegid jutt, et maap õpi änam midad. Kussa tiad, mõukest tarkust sool ühepääva jälle taris lähäb. Ja üle selle, et arutatse, mõukest tarkust sial uudes kuolis õpitse ja õpetatse, suab tiada kua, et kus oo Muhus nõuksi ruumisid, kus suab üldse midad korralda.

Neh ja õhta siis mudud Vanatoale oma ajusid reenima. Sial akkab kellu seitsmest Jaan Alliku mälumäng. Ja kohjad tasuks lava jaare ikka enne kindi koa panna info@vanatoa.ee. Muidu pärast lähäb viimaks kitsaks.

Hellamoa roamatukogus oo jälle üks uus näitus ülal. Sedakorda oo sial kokku väetud ja välja pantud nie vanad muistsed Salvo suveniirnukud. Neh, nie misedele Muhu rahvariidid kangest selga topiti omad aegu. Voatama soab minna teisibe ja kessiku kellu ühessast kolmeni, neljabe kellu kümnest kuieni ja riede-laupa kellu ühessast üheni.

Neh ja mis viel? Kui ma kuulutasi, et jõulud oo nüidseks läbi, siis olgu tänatud... sie põle viel ikka pooleskid nõnna. Meite Muhu näiteringil, kis sügisest akkas koos köima, igatahes küll viel jõulud lõppen põle. Nendel masu alles akkavad. Pühabe tuleb nende esimene tükk välja – “Piparkoogimehike ehk Öösel köögis”. Esimene ettekandmine oo siis, neh, 22. jaanuaril kellu neljast Liiva kuolimaja saalis. Piletid maksvad viis eurut. Algklassi lapsed ja viel pisemad massakad suavad kolme euruga.

Meite omad muhulased mängvad ja kindlaste oo põnev nähe, kis ja mis asja üöse sial küökis kamandavad koa. Kõiki maa ep akka sii üht ette kuulutama, et kis mängvad. Mis põnevust siis änam minna oo. Aga niipalju ma ütle küll, et lavastajaks oo Viiraküla Tiiriki Mare. Ja nii kanged tegijad siikantis ju teist masu põlegid.

Mudud sie masu alles esimene kord, kut naad seda mängvad, aga sellegid poolest tasub ikka kohe ää köia. Ja kiegid ep kiela ju teistkord viel voadata, kui piaks äkist võemalus olema.

Vat neh, et sedakorda siis ollid nõuksed jutud. Olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles