Mustjala kooliõpetajad: põhikooli kaotamine kahjustab laste vaimset tervist

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
KOOLILÕPP: Mustjala kool saatis oma üheksandikud  mullu juunis rõõmsalt eluteele, kuid üsna varsti üheksandikel sellesse kooli enam asja pole.
KOOLILÕPP: Mustjala kool saatis oma üheksandikud mullu juunis rõõmsalt eluteele, kuid üsna varsti üheksandikel sellesse kooli enam asja pole. Foto: MUSTJALA LASTEAED-PÕHIKOOL

Mustjala põhikooli õpetajad leiavad pöördumises Saaremaa vallavalitsusele, et Mustjala lasteaed - põhikooli muutmine algkooliks kahjustab oluliselt piirkonna elanike huve, piirab hariduse kättesaadavust ja on kahjulik laste vaimsele ja füüsilisele tervisele.

Pöördumisele alla kirjutanud kaksteist õpetajat peavad vajalikuks, et Mustjala kool jätkaks kavandatud neljaklassilise asemel kuueklassilisena. "On olemas uuringuid, mis ütlevad, et absoluutselt kõige halvem aeg koolivahetuseks on õpilastel vanuses 10-13 eluaastat, mis tähendab, et vähem traumeeriv üleminek toimuks alles pärast kuuendat klassi," öeldakse pöördumises.

5.-6. klassi õpilastel ei ole reeglina üle kuue tunni päevas. Lapsed, kes pääseksid koju oma hobide või koduste toimetustega tegelema kell 13-14 päeval saavad koju alles pärast kell 16-17. Praeguste bussigraafikute juures jõuaks Mustjala lapsed koju kell 17.45. "Lapsed, kes pole parasjagu huviringiga seotud, võivad sattuda halbadesse kampadesse. Mustjala koolist mujale siirdunutega hiljutised kogemused on just sellised," osutavad õpetajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles