Haameri kunstiauhind antakse Peeter Lauritsale üle sel reedel

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Peeter Laurits
Peeter Laurits Foto: Tõnis Kipper

2022. aasta Eerik Haameri nimeline kunstiauhind antakse kunstnik Peeter Lauritsale üle Kuressaare Raekojas reedel, mil tähistatakse Saaremaalt pärit silmapaistva eesti kunstniku Eerik Haameri (17.02.1908 – 4.11.1994) 115. sünniaastapäeva.

Eerik Haameri kunstiauhinna žürii otsustas anda 2022. aasta preemia Peeter Lauritsale (1962), kes on kunstnik, fotograaf, kuraator, õppejõud ja teoreetik. Ta on eesti fotokunsti ja fotograafia üks eestvedajaid, ühiskondlikult aktiivne mõtleja ja mitmekülgne loojanatuur. Peeter Lauritsa esitas tänavusele Haameri nimelisele kunstiauhinnale Eesti Kunstnike Liit.

„Saaremaa vallavalitsus ja selleks moodustatud žürii viib Eerik Haameri kunstiauhinna väljaandmist läbi juba kuuendat korda. Seekordsele konkursile esitati senini kõige enam kandidaate, mis näitab, et oleme jõudnud oma ettevõtmisega heale tasemele ning huvi meie konkursi vastu kultuuriringkondades on kasvamas,“ kommenteeris žürii liige, Kuressaare Kultuurivara kunstikuraator Lii Pihl žürii ühist seisukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles