MAA ELU Virge Treiel taandub treeneriametist ja pühendub marjaärile

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
LAPSEST SAADIK: Virge Treiel käis marjul juba lapsena, kui ema Milvi Viss ta metsa kaasa võttis.
LAPSEST SAADIK: Virge Treiel käis marjul juba lapsena, kui ema Milvi Viss ta metsa kaasa võttis. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kergejõustikutreener Virge Treiel (54) nakatus koroonapiirangute ajal ettevõtluspisikuga ja tegeleb külmutatud marjade müügiga nüüd juba teist aastat.

Koroonapiirangud pärssisid sporditööd sedavõrd, et kogu elu kergejõustiklasi treeninud Treiel pidi endalt küsima: kuidas edasi? Juba lapsepõlvest saati emaga sageli marjul käinud naine ei pidanud kaua mõtlema. Ta asutas ettevõtte Saaremoori Marjad OÜ, ostis marjade kiirkülmutamiseks külmkapi ja hakkas hobi korras varutud metsasaadustega tulu teenima. Koroona ajal ostetud külmkapp külmutab pooleteise tunniga viis kilo marju. Marjad külmutatakse õhukese kihina. “See ei käi nii, et panen marjad topsi ja pistan sügavkülma.”

Garaažist sai peagi tootmispaik, tagatoast ladu. Õnneks on suures peres palju abilisi ning üheskoos saavad nobedate näppudega korjatud marjad ja nopitud taimed, kleebitud pakenditele sildid ning saaremaised tooted jõuavad ka Tallinna poelettidele. Treeneriametist kavatseb tüdrukutirtsust saati kergejõustikule elanud Virge Treiel loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles