Parteid püüavad Lääne-Eestist kuut riigikogu kohta

Copy
Kuressaares Auriga keskuses hääletamas käinud Kristin Oopkaup-Kask loodab, et uus valitsus tegeleb lastetoetustega, mis praegu on tema arvates ebaõiglased.
Kuressaares Auriga keskuses hääletamas käinud Kristin Oopkaup-Kask loodab, et uus valitsus tegeleb lastetoetustega, mis praegu on tema arvates ebaõiglased. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaal asub riigikogu valimistulle kaheksa parteid kokku kuuekümne kandidaadiga. Kas sellest saab EKRE ja Reformierakonna duell või suudavad ka teised parteid mängu mõjutada?

Veebruari alguses toetas Kantar Emori uuringu järgi meie valimisringkonnas Reformierakonda 40,9%, EKREt 20,9%, SDEd 11,8%, Eesti 200 11,4%, Keskerakonda 8,9% ja Isamaad 4,4% valijatest. Ühiskonnauuringute instituudi tellimusel Norstat Eesti poolt tehtud küsitluste järgi oli EKRE ja Reformierakonna reiting veebruari keskel võrdselt 25% peal, kuu lõpuks aga EKRE oma isegi kõrgem.

Valimistulemus sõltub kindlasti hääletanute arvust. Reedeõhtuse seisuga oli Saaremaal hääle andnud 9022 valijat (5768 e-häält ja 3254 sedeliga) ehk valimisaktiivsus oli 33,4%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles