Saarlaste keskmine palk küll kasvas, aga vähe

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
PARATAMATUS: "Majutuses, toitlustuses, teeninduses ja tööstuses pole kahjuks võimalik kõrgemapalgalistega konkureerida," tõdeb Ouman Estonia OÜ tegevjuht Erik Keerberg.
PARATAMATUS: "Majutuses, toitlustuses, teeninduses ja tööstuses pole kahjuks võimalik kõrgemapalgalistega konkureerida," tõdeb Ouman Estonia OÜ tegevjuht Erik Keerberg. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saare maakonna elanike keskmine kuupalk kuulub endiselt Eesti nigelamate hulka.

"Ilmselt on keskmine palk maakonnas madal seetõttu, et IT-sektor ja niinimetatud ükssarvikud ei ole Saaremaale sattunud," ütles elektroonikafirma Ouman Estonia OÜ juhatuse liige Erik Keerberg. "Kõrgemapalgalisi töökohti on Saaremaal vähem, meil siin tegutsevad peamiselt majutus-, toitlustus-, teenindus- ja tööstusettevõtted, aga neis valdkondades pole paraku võimalik kõrgemapalgalistega konkureerida. Samuti pole avaliku sektori palgad kõige kõrgemad."

Kui 2021. aastal oli keskmine brutokuupalk Saare maakonnas 1247 eurot, siis mullu 1322 eurot. Eesti keskmisest palgast on see üle 300 euro madalam – kogu riigi keskmine oli mullu 1685 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles