KURVILISE TEE LEGENDID ⟩ Vello Õunpuu – Saaremaa mees oli sitke kui kadakas ja üdini andekas

Saarte Hääl
Copy
Vello Õunpuu.
Vello Õunpuu. Foto: Rait Raidmaa / MOMU arhiiv

Sel kevadel linastuvas filmis „Kurvilise tee legendid“ meenutavad oma karjääri paljud 80ndate autoralli tippsõitjad ja kaardilugejad, sealhulgas Saaremaa rallilegend Vello Õunpuu (1949-2022).

Õunpuu oli üks oma ajastu sõitjatest, kelle nimi stardiprotokollis tõi paljud pealtvaatajad ralliradade äärde ning tema möödumine kiiruskatsel oli maailmameistri hõnguline, kirjutab filmi osalisi tutvustavas artiklis ralli.ee

Ta oskas hinnata oma tuliseid fänne ning võimalusel startis alati ka kodustel rallidel. Vastutänuks sai ta kiiruskatsetel meeletu arvu pealtvaatajaid ja sooja kaasaelamise.

Saaremaalt pärit mees oli sitke kui kadakas ja üdini andekas. Võidukas oli ta lisaks ralliradadele ka jäärajasõidus, rallikrossis ning osales ka ringrajavõistlustel. Viimaselt pärineb ka tema kõige raskem avarii, kui Riias auto kiirel lõigul nö näpuvahelt minema läks ja VAZ 2103 hetkega vanarauaks muutus. Õunpuu pääses avarii raskust arvestades väga kergelt.

Õunpuu esimene rallistart piloodina sai teoks 1975. aastal „Estonia 75“ veoautorallil koos saarlasest kaardilugeja Ivo Vaheriga. Võistlusel, kus jagati välja Eesti meistri tiitlid veoautodel, saavutati 7. koht. Meeste auto kandis numbrit 110. Edukas oli ta ka samal aastal toimunud „Tehumardi 75“ autoralli, kus veoautode klassis saavutati II koht. Edu III koha ees oli vaid 1 sekund, kuid esikoht jäi ajaliselt kaugele.

Loe edasi ralliportaalist ralli.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles