Treenerite Saaremaale tööle meelitamine on väga keeruline

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
MAAILMAMEISTRID KELKUDEL: Treener Viktor Umbi õpilased on Saaremaa merispordi seltsile toonud kolm maailmameistritiitlit jääpurjetamises.
MAAILMAMEISTRID KELKUDEL: Treener Viktor Umbi õpilased on Saaremaa merispordi seltsile toonud kolm maailmameistritiitlit jääpurjetamises. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Maikuus pühib Saaremaa tolmu jalgadelt purjetamisõpetaja Viktor Umb, kes hakkab treeneritööd tegema Pärnumaal. Temale asendaja leidmine vastu suvehooaega ei ole lihtne ettevõtmine.

Kolmest Saaremaa spordikooli hingekirjas olevast purjetamistreenerist kaks töötavad täiskohaga, Umb on ametis olnud aga 0,6 kohaga, millest Saaremaa merispordi seltsi stipendiumitega on kaetud täiskoha tasu. Selts tunnistab, et treenerikoha täiendav rahastamine on raske, mistõttu palub Saaremaa vallal leida võimalus uue treeneri konkurss kuulutada välja täiskohale.

"Kujunenud olukord paneb purjetamisõppe Saaremaal väga keerulisse olukorda, sest poole kohaga treenerit leida on keeruline, kui mitte öelda ilmvõimatu. Samas on kevadeti alati suurenenud laste huvi purjetamistreeningute vastu ja kui me neid ei saa treenerite puudusel vastu võtta, siis purjetamise järelkasvu ka ei teki," kirjutab SMS kommodoor Priit Kuusk vallale saadetud pöördumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles