MUHU UUDISSED ⟩ Varsi alustab laupane lõnga- ja lõllamisklubi

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit neh. Jah-ei-ei! Mina põleks küll eluilmaskid uskun, et meite oabitsa vilmi nii irmpalju rahvast vahib ja nähe tahab. Ei see paljast kena ju! Neh, juba mineva teisibe õhta sial nuordekeskuses, kus kampas seda vahitud sai, olli nii palju rahvast, et ma pidi ühna ukse vahelt otsa rinki kierma!

Masu kolmkümmend suurt inimest ja lapsi es suagid kokku, sest nie rüistsid ju rinki ühtevalu. Ja neh, ikka kole kena olli mõtelda, et kokku kolm põlve muhulasi olli, kis ollid juttusid sisse luken.

Kõege nuorem olli paljast ühessane ja kõege vanam masu kohe kahessakümmend suamas. Ja igaühe jutt olli just taa oma nägu kua änamaste. Kis nüid tiab, sie sai aru.

Lisemal aal üle kinu vahtimise ete sõukest suuremad sündmust tulemas põlegid. Seda “Taevatreppi” selle nädali Hellamoal näidatse. Ja tuleva nädali ühteaegu mängetse Liival võrkpalli kua. Aga õues sõukse läku ja pasaga midad suuremad laanis põle paergu. Ja suuremad tubast sündmust kua põle.

Ehkkid neh, omad muodi sündmus oo sie kua kui sa vahid seda pasakorda, mis nüid lume sihest kõik välja sulab. Ehk mõni kadun asigid tuleb jälle päävavalgele. Ja neh, nie talve oolsast oitud tied ja külavahed oo nüid ikka ühna aprad ja armetud. Suuremate massinatega ep tohi piale rüistma minna üht. Pärast põle midad alles änam.

Miskit põnevat oo jürikuu sihes küll uodata. Viieteistmendamal jürikuu pääval, kellu kahest, suab Hellamoa raamatukogus esimest korda kokku laupane lõnga- ja lõllamisklubi. Kallaste Uie-Jaani Kätli oo nõuks võtn, et taa akkab Hellamoal kua uvilistele näputüöd õppema. Nõnna, et kõik kis vähägid tahtvad osa suaja, võevad juba aegsasti ennassid akata kirja andma hellamaark@gmail.com või siis numbri piale 459 8753. Ja iseäranis oodetse nõuksi, kis oo siiamaani oma kohta nii ullusti arvan, et nendel oo mõlemad käed vassakud ja kõik sõrmed pöidlad. Nõuksed õpetab Kätli kohe otsejoones näputüöd tegema, nõnna, et silm kua ep pilgu mitte. Materjaalisid ja tüövahendime suab raamatukogust kua kui omal põle äkist. Ja kange näputüö tegemise kõrvast suab ikka pirekse lõllata kua ja ilmaelu korda panna. Neh, aega viel juu oo sõnnamuani, aga mida nobemini ennassid kirja anda, seda param oo.

Aga tuleva pühabe omingu, siis suab jälle suisel aal silmad lahti tiha masu. Olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles