KÜLAVAHELOOD Pensionäride volikogu seadis sihte, olles samas nördinud kultuurielus toimuvast

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
EAKATE AKTIIVSUS RÕÕMUSTAB: Saare maakona pensionäride ühenduse juht
Aili Juhkam tunneb heameelt eakate aktiivsuse üle.
EAKATE AKTIIVSUS RÕÕMUSTAB: Saare maakona pensionäride ühenduse juht Aili Juhkam tunneb heameelt eakate aktiivsuse üle. Foto: Aare Laine / Saarte Hääl

Saatejuht Aare Laine toob kõigepealt esile aprillikuu tähenduse meie rahvakalendris, märkides ära nalja- ja karjalaskepäeva, palmipuudepüha, mida tuntakse ka urbepäevana, lihavõtted jne.  "Märts aga oli teatrikuu ja teatrist tänases saates ka räägime,"´ annab saatejuht kuulajaile teada.

Teatrijuttu käis raadiomees salvestamas Thule teatri näitlejatega ja lavastaja Väino Uiboga Aste rahvamajas. Lavaproovis enne esietendust andis lavastaja viiele osatäitjale, kelleks kõik naised, viimaseid näpunäiteid. Nüüdseks on näitlejate mänguoskust näitemängus pealkirjaga "Eesriie avaneb"´ hinnanud ka teatripublik. Pärast proovi nentisid näitlejad, et rolli ei olnud kerge sisse elada, aga nõudliku lavastaja juhendamisel omandasid nad kõik vajalikud oskused.

Teatriteemadel ja laias laastus kultuurist üldse võtavad saates sõna ka Saare maakonna pensionäride ühenduse volikogu liikmed. Saatejuht osales volikogu koosolekul ja kuulajatele annavad aktiivsed eakad mitmest Saaremaa paigast teada, millised on nende tegevuskavad ja tööplaanid. Ennekõike kiitsid nad Kuressaare teatri etendust "´Tõll"´, mis jättis neile sügava mulje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles