SAAME TUTTAVAKS Ukraina maksuametnik hoolitseb saarlaste maniküüri eest

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
KÜÜNED KAUNIKS. Elena lakib küüsi nii roosaks, roheliseks kui mustaks - kuidas klient soovib.
KÜÜNED KAUNIKS. Elena lakib küüsi nii roosaks, roheliseks kui mustaks - kuidas klient soovib. Foto: Karl Jakob Toplaan/Saarte Hääl

Saarte Hääl on sõja tõttu Saaremaal varjupaiga leidnud ukrainlastega tutvust teinud varemgi. Seekord kohtume Sisters Beauty ilusalongis küünetehnikuna töötava Elena Sierašovaga, kelle sõnul on vaatamata siia sattumise kurbadele põhjustele elu saarel imeline.

"Olen pärit Lõuna-Ukrainast Nikolajevist, kus töötasin maksuametnikuna, aga viimased seitse aastat olen olnud lapsehoolduspuhkusel, tegeledes igapäevaselt maksude asemel hoopis laste ja majapidamisega," räägib nüüdseks koos perega Saaremaale kolinud Elena. Põhjuseks, miks just saare kasuks otsustati, on Elena abikaasa Sergeii Sierašovi töökoht Baltic Workboatsis, kus ta on töötanud juba seitse aastat.

Kui sõda algas, ei saanud nad Elena sõnul kohe arugi, mis toimub ja kuidas see nende elu mõjutab. Pere elas veel nädalakese pärast sõja puhkemist kodulinnas, aga üha sagenevad keldrisse varjumised ja hirm laste elu pärast muutsid elu Nikolajevis õuduseks. "Lapsed olid kohutavalt hirmul ega saanud aru, mis toimub, ning niipea kui võimalus tekkis, istusime autosse ja alustasime teekonda Eesti poole," meenutab Elena. Õnneks oli Sergeii sõja puhkemise ajal parajasti kodus.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles