Nõudepõhise ühistranspordi laiendamiseks raha ei ole

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Madis Kallas saates "Ministri närviproov".
Madis Kallas saates "Ministri närviproov". Foto: Erik Prozes

Pärast ministeeriumide ümberkorraldusi liigub ühistranspordi planeerimine ja korraldamine regionaalministeeriumi alla, kuid sellega seotud investeeringutega hakkab tegelema kliimaministeerium. Kelle vastuseks jääb liikuvusreform, pole veel selge, kuid regionaalministri sõnul pole lisaraha nõudepõhise ühistranspordi arendamiseks praegu ette nähtud ja lisanduva piletiraha toel hoitakse esialgu praegust taset, teatab rahvusringhääling.

Regionaalminister Madis Kallas rääkis ERR-ile, et ühistranspordi teemal on detailide osas allkirjastamine veel pooleli, aga kokku on lepitud, et selle planeerimine ja korraldamine jääb regionaalministeeriumi vastutusalaks, samas kui ühistranspordiga seotud investeeringutest saab Kristen Michali juhitava kliimaministeeriumi pärusmaa.

Rääkides sellest, kui palju võiks riik nõudepõhise ühistranspordi arendamiseks raha eraldada, ütles Kallas, et hetkel teada oleva riigieelarve ja ka pikema perspektiivi võimaluste kohaselt ei ole tänavuseks ega järgmiseks aastaks lisaraha selleks planeeritud. Rahavajaduse välja selgitamiseks on vaja pakkuda välja konkreetsed lahendused ehk kuidas seda reformi tehakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles