MARIS REBEL Nooruse kool otsib aktiivseid vilistlasi kaasa mõtlema ja panustama

Copy
Kuressaare Nooruse Kool
Kuressaare Nooruse Kool Foto: SH

Armsad Kingissepa II keskkooli, A. Mui nimelise Kingissepa II keskkooli, Kuressaare II keskkooli, Kuressaare gümnaasiumi ja Nooruse kooli vilistlased ehk Nooruse tänava esimese maja kunagised kasvandikud.

Loodetavasti olete kursis, et 22. juunil peab kool oma 45. juubelit. Üritusega seonduv on leitav kooli kodulehelt ja FB-st. Loodan, et teid on palju tulemas, sest lisaks gümnaasiumi lõpetajatele on palutud ka üheksanda klassi lõpetanud lennud ja üritus tuleb äge. Igatahes on meil kogunenud aastaid omajagu ja siit Roomassaare karjamaalt on jalad alla saanud märkimisväärne hulk nutikaid, asjalikke ning suure südamega tegijaid. Kokku üle 5000 lõpetaja.

Sellega seoses on meil suur soov leida üles need vilistlased, kes tahavad, et see pärituul siin rannakarjamaal puhuks tugevalt ning kodukool oleks jätkuvalt inspiratsiooniks nii tänastele kui ka homsetele õpilastele.

Kutsun endast märku andma neid, kes sooviksid osaleda vilistlaskogu loomisel ja selle tegevuse mõtestamisel ning oleksid valmis panustama vastavalt oma võimalustele selle töösse.

Kas oled mõelnud tulla kooli rääkima oma eluteest, erialast või seiklustest. Mis võiks olla õpilastele inspireerivam kui lood tegelikkusest, siinsamas kasvanud inimestega. Võta julgelt ühendust. Kindlasti leiame sobiva viisi.

Samuti on olnud mõttes luua koolile vilistlasfond. See võiks olla nii uute ideede ellu viimiseks kui mõne õpilase/õpetaja stipendiumiks või midagi veel ägedamat. Kui see sul kõrvad liikuma pani, siis räägime.

Ei ole saladus, et ajad on keerulised, sellest hoolimata meie kool jätkab uuenduslikul ja omanäolisel kursil. Meil on suur huvikool Inspira, uus staadion ning renoveeritud võimla ja ujula. Isegi metsarajad on laiemad ja valgemad kui kunagi varem.

Õpetajate kohta tuleb igakevadises küsitluses palju kiitust. Samas vajame uusi noori õpetajaid meiegi. Jätkuvalt on meie õpilaste arv valla suurim, nagu ka siia õppima tulla soovijate arv. Ühelt poolt on see uhke, teiselt poolt esitab ka suuremaid väljakutseid nii kaasava hariduse kui ka individuaalse lähenemise kontekstis. Tugiteenuste kasvav vajadus ei ole täna enam uudis. Laste vaimne tervis vajab tähelepanu jne... Õnneks jätkub hommikusi hingekosutavaid imeilusaid päikesetõuse.

Iga tugi, nii materiaalne, intellektuaalne kui ka moraalne, annab kooliperele jõudu.

Helista või kirjuta mulle 56 986 981, maris.rebel@gmail.com, FB/Maris Rebel

Esialgne plaan vilistlaskogu osas on aktiivsematega mais kokku saada.

Õnnelike lõpetajate nimel!

Maris Rebel,

vilistlane, vilistlase ema ja vilistlaste esindaja Nooruse kooli hoolekogus

Tagasi üles