LINNAJOOKS: lastejooksule registreerunuid neli korda rohkem kui mullu

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
Kuressaare linnajooksu lastejooks eelmisel aastal. Pilt illustratiivne.
Kuressaare linnajooksu lastejooks eelmisel aastal. Pilt illustratiivne. Foto: Kristiine Pajussaar / Saarte Hääl

Täna õhtul saab alguse iga-aastane Kuressaare linnajooks, kus lastejooksus võistlevad kõige väiksemad linnakodanikud. Huvi lastejooksu vastu on tänavu erakordne.

Jooksu peakorraldaja, Saaremaa spordikooli direktori Mati Mäetalu sõnul registreerus eelmisel aastal lastejooksule 130 last, tänavu aga on väikesi jooksuhuvilisi kirjas juba 399. "Lastejooksu puhul võib see number muidugi veel kasvada, kuna registreeruda saab ka kohapeal vahetult enne jooksu," täpsustas Mäetalu, lisades, et eelmisel aastal osales lastejooksul koguni 570 last. Samas nentis ta, et kõik registreerunud ei pruugi kohale tulla. "Esialgu on tõepoolest rekordarv registreerunuid, aga teine asi on see, palju lapsi lõpuks kohale tuleb, tihti sõltub see ka ilmast," rääkis Mäetalu, lisades, et kindlasti on suur registreerunute arv positiivne näitaja.

Kokku on tänavusele linnajooksule – laste-, 5 km ja 10 km jooksule – Mäetalu sõnul eelregistreerunud 1455 soovijat, mis on võrreldes eelmise aastaga pea poole rohkem. Toona oli eelregistreerijaid tuhatkond. "Oleme põnevil ja ootel, mis siis tegelikkus toob," ütles Mäetalu, kelle kogemus näitab, et suurele jooksule jätab registreerunuist kohale tulemata 10–15 protsenti. "Registreerivad igaks juhuks ära ja siis vaatavad samal päeval, kas saavad osaleda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles