Kuidas pääses bakter Kuressaare joogivette?

Copy
ET VETT JAGUKS: Nagu Kuressaare teisedki koolid, sai Kuressaare Vanalinna kool eile vallalt pudeldatud joogivett. Saadetise võttis vastu  direktor  Tõnu Erin.
ET VETT JAGUKS: Nagu Kuressaare teisedki koolid, sai Kuressaare Vanalinna kool eile vallalt pudeldatud joogivett. Saadetise võttis vastu direktor Tõnu Erin. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Sadu linlasi nakatas oksetõppe ilmselt Kuressaare kraanivette sattunud kolibakter või viirus. Kindlat teadmist terviseametil veel ei ole, kuid bakterikultuurid nende laboris paljunevad ja tänaseks peaks selgus majas olema.

Terviseameti hinnangul võis joogivesi saastuda eelmisel neljapäeval, 4. mail, mil kogemata Kalevi tänaval purustati kanalisatsioonitrassi parandustööde ajal ka veetoru. Kuid päris välistatud on veevärgi kinnitusel see, et kanalisatsioonitorust sattusid fekaalid vette. Sest esiteks oli kanalitoru tühi ja kui purunes veetoru, tuli sealt survega ainult vett välja ja reostus ei saanud kuidagi sisse lipsata.

Eile alustas veevärk Kuressaare joogiveele kloori lisamist, seetõttu võib veel esineda kloorilõhna ja -maitset. Lisaks vahetab veevärk välja trassides oleva vee. Niikaua kui terviseametilt ei tule sõnumit, et joogivesi on ohutu, tuleks tarbida pudelivett või vesi eelnevalt läbi keeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles