KURESSAARE VEEVÄRK ⟩ Kolibakteri päritolu on täie kindlusega veel tuvastamata (1)

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Kuressaare Veevärgi juhatuse liige Aivar Sõrm.
Kuressaare Veevärgi juhatuse liige Aivar Sõrm. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Tänaseks on selge, et terviserikkeid põhjustav Coli bakter on linna veetorustikus hetkel sees, kuid päritolu lõpuni täie kindlusega veel tuvastamata.

Kuressaare Veevärgi juhatuse liikmed Aivar Sõrm ja Ain Saaremäel teatasid teisipäeval kell 15.40 Saarte Häälele, et olukorra lahendamiseks alustas veevärk esmaspäeva, 8. mai hommikust tarbevee kloreerimist bakterite hävitamiseks. Seejuures tõenäoliselt tekkiv kõrvalmaitse ei ole tarbimisel tajutav.

"Lisaks alustasime samast ajahetkest agressiivset veevahetust trassis meetodil, kus olemasolev vesi lastakse välja tuletõrje hüdrantide kaudu," märgiv Veevärgi juhatus.

Kas, kuidas ja kui ruttu need sammud oma mõju avaldavad, selgub lähipäevil. Seni analüüsib vee-ettevõte igapäevaselt vee puhtust ja kõik need tegevused saavad toimuma kuni kindlustunde tekkimiseni, et jaotustrassid on tõepoolest tõvepisikust priid.

"Peale selle olukorra saavutamist pöördume kõigi tarbijate poole palvega tühjendada oma kinnistu jaotusvõrk seal olevast veest tagamaks, et kusagilt ei hakkaks baktereid uuesti peatrassi tagasi ja kusagile edasi liikuma. Kinnistu jaotusvõrgu tühjendamise kulu kliendile ei tarifitseerita," kinnitab Veevärk teates.

Seni aga palub veevärk jätkuvalt Kuressaare võrgu vett kasutada ainult keedetult, mujal piirkondades veekvaliteedi probleemi ei ole.

Kuressaare Veevärk teavitab edasistest sammudest Kadi raadio ja Saarte Hääle vahendusel. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles