Kuressaare joogiveest leiti veidi kolibakterit veel kahest kohast võetud proovidest

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Kuressaares saab puhast vett võtta praegu mitmest suurest mahutist.
Kuressaares saab puhast vett võtta praegu mitmest suurest mahutist. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare Veevärgi juhatuse liige Ain Saaremäel rääkis reede keskpäeval, et veeproovide tulemusel saab öelda, et reostus järjest väheneb. "Kahes proovikohas oli mõni ühik kolibakterit veel, kuid seda on tunduvalt vähem, kui päev varem võetud proovides," rääkis ta Kadi raadio saates "Keskpäev."

Saaremäeli sõnul võeti proove 11 kohast ja tänane tulemus räägib sellest, et vee töötlemine ja läbipesu on olnud õige asi.

Reostust on Saaremäeli sõnutsi veel näiteks Upa piirkonnas. "Seal peseme täna veel ja oleme andnud juhiseid Upa koolile, kuidas nad võiksid oma majasiseseid torustikke läbi pesta."

Pärast ennelõunast koosolekut, kui veevärk saab selleks terviseameti heakskiidu, võidakse hakata juhendama ka kõiki Kuressaare elanikke, kuidas nemad oma veetorustikud peaksid tühjendama.

Arvet vee kanalisatsiooni laskmise eest Kuressaare Veevärk kellelegi ei esita.

Saaremäel kinnitas, et loomulikult jätkatakse ka nädalavahetusel proovide võtmist ja muid toiminguid, et kogu veevärk viimasestki kolibakterist täiesti puhtaks saada.

Millal võib Kuressaare kraanivett keetmata kujul jälle juua ja toiduks teha? Selle ütleb Saaremäeli sõnul õigel hetkel välja Terviseamet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles