SAARE KALA “Toodame Saaremaa kala, Saaremaa päikesega saarlastest kollektiivis”

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
FILEED NÕRGUMA: Fileeritud, nahad eemaldatud ja soolatud, nõrgub kala restidel, et hommikul suitsuahju minna.
FILEED NÕRGUMA: Fileeritud, nahad eemaldatud ja soolatud, nõrgub kala restidel, et hommikul suitsuahju minna. Foto: Karl Jakob Toplaan

Täna võtab Saarte Hääl ette teekonna Vättale, Saare Kala kalatööstusse, et tutvuda tublide “tööloomadega”, kes on juba neli aastat järjest valmistanud Eesti parima kalatoote.

Teekond Vätta poolsaare peaaegu et tippu on ilus. Käes on maikuu kolmas päev, päike paistab, metsad on löönud kergelt rohetama. Kohale jõudes peatume tõkkepuu ees, et range kontrolli all olevale tootmisterritooriumile sisse pääseda. Kontoris võtavad meid vastu tegevjuht Timo Pärn, tehnoloog-tootearendaja Hele Tagaküla ja kvaliteedijuht Telin Tšernobrovkin ning juhatavad meid koosolekuruumi, mille laud on kaetud viimase nelja aasta parimate kalatoodetega. Kibelen küll kangesti juba tootmist kaema, aga võtan siiski istet, et väike kalaamps ära maitsta ja korralikult sisse elada.

“Võtke rahulikult, siin läheb aega,” muigab Timo Pärn, asudes meile tutvustama karme reegleid, mis tootmise külastamisel kehtivad. Timo ise on ettevõttega liitunud hiljuti ning on töötanud oma ametis vähem kui aasta, ent selle, kus ta on, on ta endale kenasti selgeks teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles