Vette sattunud bakteri põhjustatud hädad hakkavad mööduma

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
EESLIINIL: Kuressaare haigla EMO juht Mihkel Laidna (paremal) oli see julge mees, kes 7. mai hommikul Kuressaare veereostuse avalikuks tegi. “Ärge jooge Kuressaares kraanivett,” võimendas seejärel Laidna sõnumit Saarte Hääle veebikülg. Vasakul haigla ravijuht Edward Laane.
EESLIINIL: Kuressaare haigla EMO juht Mihkel Laidna (paremal) oli see julge mees, kes 7. mai hommikul Kuressaare veereostuse avalikuks tegi. “Ärge jooge Kuressaares kraanivett,” võimendas seejärel Laidna sõnumit Saarte Hääle veebikülg. Vasakul haigla ravijuht Edward Laane. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuressaare reostunud kraaniveega seotud tervisehädad inimesi enam haiglast abi otsima ei sunni.

“See kolibakteri põhjustatud laine on nüüdseks möödas,” ütles haigla erakorralise meditsiini osakonna juhataja Mihkel Laidna. “Keda ikka vaevab oksendamine või kõhulahtisus, on valdavalt need inimesed, kelle haigus on kestnud juba pikka aega, 10 kuni 14 päeva.”

Laidna sõnul oli Kuressaare reostunud kraanivees vähemalt kolm erinevat E.coli bakteri tüüpi. “Vees oli ka vähemalt kolm erinevat viirust ja lisaks kampülobakter,” märkis Laidna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles