TOIT Hooaeg algab: siga, lõhe ja seened

Copy

Soojad ilmad meelitasid panipaikadest taas välja grillid, millel küpsevate roogade aroomid annavad märku suve vääramatust saabumisest.

Grillihooaja alguse puhul pidas Saarte Hääl paslikuks appi kutsuda Pöide Grillhouse’i peakoka Märten Sepa, et küpsetada valmis mõned suvised road. Värskelt ja kiirelt. Grillmeistri soovil võtsime ette täiesti klassikalise sealihašašlõki, lõhevardad ja küpsetatud portobello seened sinihallitusjuustu ja basiilikuga.

Küpsetiste ettevalmistamist alustas Märten liha lahtilõikamisega. Sel korral kasutasime sea kaelakarbonaadi, kuid šašlõkki võib teha ka teistest sealihatükkidest – välisfileest, ribist. “Kasutada võib põhimõtteliselt ükskõik millist liha. Kaelakarbonaadiga on asi kõige lihtsam,” selgitas Märten.

Tagasi üles