P, 1.10.2023

TOIT ⟩ Hooaeg algab: siga, lõhe ja seened

Vaata videot ja galeriid!
Facebook
Comments
MÄRTEN SEPP tuletab meelde, et grill on riistapuu, mida küpsetamise ajal ei tohi viivukski järelevalveta jätta.
MÄRTEN SEPP tuletab meelde, et grill on riistapuu, mida küpsetamise ajal ei tohi viivukski järelevalveta jätta. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Soojad ilmad meelitasid panipaikadest taas välja grillid, millel küpsevate roogade aroomid annavad märku suve vääramatust saabumisest.

Grillihooaja alguse puhul pidas Saarte Hääl paslikuks appi kutsuda Pöide Grillhouse’i peakoka Märten Sepa, et küpsetada valmis mõned suvised road. Värskelt ja kiirelt. Grillmeistri soovil võtsime ette täiesti klassikalise sealihašašlõki, lõhevardad ja küpsetatud portobello seened sinihallitusjuustu ja basiilikuga.

Küpsetiste ettevalmistamist alustas Märten liha lahtilõikamisega. Sel korral kasutasime sea kaelakarbonaadi, kuid šašlõkki võib teha ka teistest sealihatükkidest – välisfileest, ribist. “Kasutada võib põhimõtteliselt ükskõik millist liha. Kaelakarbonaadiga on asi kõige lihtsam,” selgitas Märten.

Facebook
Comments

Märksõnad

Tagasi üles