Ilm on jätkuvalt kuiv, suureneb tuleoht

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
Kuressaare Titerannas on rannahooaeg avatud. Peale mõnepäevast jahedamat ilma saab taas rannailma nautida.
Kuressaare Titerannas on rannahooaeg avatud. Peale mõnepäevast jahedamat ilma saab taas rannailma nautida. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui praegu on ilm veidi jahedamaks ja tuulisemaks läinud, siis vihmaperioodi siiski oodata ei ole ja päikesepaistelisi päevi jagub ka edaspidiseks. 

"Praegused trendid näitavad, et pärast mõningat jahenemist, mis meid lähiajal ees ootab, hakkab temperatuurikõver vaikselt ülespoole ronima, aga jahedamad õhumassid kipuvad meid ikka riivama, mis seda kõverat jälle allapoole toovad," teatas sünoptik Kairo Kiitsak sotsiaalmeedias.

Öökülmasid on Kiitsaku sõnul samuti endiselt tulemas. Jätkub kõrgrõhkkonna domineerimine ja suurt ilmamuutust oodata pole. See omakorda tähendab, et kuivus hakkab üha enam probleeme valmistama ja tuleoht looduses suureneb.

"Puhkajatele soodsamad tingimused, aga kes sõltuvad rohkem vihmast, neile mitte nii väga," ütles Kiitsak, lisades, et aeg-ajalt tuleb mõnelpool ka vihma, aga üldine signaal on kuivapoolne.

Nädalavahetuse ilmaprognoos Keskkonnaagentuuri ilmaportaali andmeil:

Laupäeval (27.05) eemaldub madalrõhulohk Venemaale ja tõusva õhurõhu foonil tugevneb Läänemere ümbruses kõrgrõhuala. Öösel selgineva taeva all langeb temperatuur jaheda õhumassi tõttu õhus 2..7°C-ni, maapinna lähedal 0°C-ni. Päev on pilverünkadega ja mõnest võib ka lühiajaline vihmahoog tulla, aga ka sel juhul on sajuhulk väike. Puhub lääne- ja loodetuul, mis on tugevam öö hakul ja taas päeval, puhanguid 13 m/s. Õhutemperatuur on 12..17°C.

Pühapäeva (28.05) öösel liigub üle selge taevaga kõrgrõhuhari. Läänekaare tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on +1..+5, maapinnal võib veidi alla 0°C langeda, tuulele avatud rannikul jääb 10°C piiresse. Päeval läheneb Skandinaaviast madalrõhkkonna serv ja selle pilvi jõuab ka üle mere, aga neist sadu ei tule. Puhub tugev lõuna- ja edelatuul. Jõuab soojem õhumass ja temperatuur kerkib 17..21°C-ni, tuulele avatud rannikul on kuni 15°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles