Sõjalis-sportlik Sõrve Retk 2023 kulges südikalt

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
Võistlejad sportrelvadega täpsust laskmas.
Võistlejad sportrelvadega täpsust laskmas. Foto: KAITSELIIDU SAAREMAA MALEV

Möödunud nädalavahetusel liitusid Kaitseliidu Saaremaa malevaga 20 neljaliikmelist Kaitseliidu ja kaitseväe võistkonda üle Eesti ning kaks maleva sõprussaare Gotlandi Kodukaitse võistkonda Rootsist, võtmaks mõõtu sõjalis-sportlikus võistluses Sõrve Retk 2023.

21. korda toimuva võistluse avastart anti laupäeva hommikul 10-minutiliste intervallidega Sõrve poolsaarel Mäebe rannas, kust võistkonnad said kätte oma juhised ja koordinaadid, et suunduda esimesse kontrollpunkti. Võistluse vältel tuli läbida kokku 8 kontrollpunkti, kus pandi proovile nii varem omandatud teadmised kui ka täpsus ja osavus.

Retke distants stardist finišini oli koos kontrollpunktide läbimisega linnulennult 40 km. "Samas ei võimaldanud maastiku eripärad liikuda sirgjooneliselt ja seega kujunes läbitud kilomeetrite arv võistkonniti erinevalt. Keskmiselt läbisid võistkonnad koos varustuse ja relvaga 55 km. Lisaks oli võistkonna plaanide ja liikumise segamiseks rajal ka nn vastutegevus, mida tuli liikumisel vältida, et mitte miinuspunkte saada, ent samas säilitada head ajad kontrollpunktide vahel liikudes," selgitas Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik Arto Reinmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles