LUGEJA KÜSIB Kõigepealt palavikualandajad siis antibiootikumid, mis meil järgmiseks otsas on?

Saarte Hääl
Copy
Haige laps. Foto on illustratiivse tähendusega.
Haige laps. Foto on illustratiivse tähendusega. Foto: www.freepik.com

Ravimite tarneraskused on viimasel ajal läbiv teema ja puudutanud paljusid. Nüüd on otsa lõppenud lastele mõeldud vedelal kujul antibiootikumid.

„Perearst kirjutas lapsele välja antibiootikumi suspensiooni (vedelal kujul toim.), aga selgub, et mitte üheski apteegis seda ei ole,“ rääkis Saarte Häälele vihje saatnud Liisi, kes viimaks, peale kõigi Kuressaare apteekide läbi kammimist jõudis apteekriga lahendusele retsepti ümber kirjutamiseks, et osta ravim välja tabletikujul. „Minu laps on neljane ja saab tableti võtmisega õnneks hakkama, aga samal ajal oli apteegis ka lapsevanem, kes oli päris hädas kuna tema laps tabletti veel neelata ei oska,“ lisas Liisi.

Ravimiametilt olukorra kohta selgitust küsides selgus, et tõepoolest on lastele mõeldud vedelal kujul antibiootikumid tarneraskustes. „Tarneprobleemid on üleeuroopalised ning eelkõige seotud ravimite nõudluse suurenemisega seoses infektsioonhaiguste suurema levikuga Covidi järgselt,“ vastas Ravimiameti sisse- ja väljaveobüroo spetsialist Stella Sulaoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles