6 retseptisoovitust Suviste aiasaaduste kõrgaeg on peagi käes

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
KELLELE TOMAT, KELLELE KARTUL: Ema Anu (paremal) ja tütar Anni kasvatavad põnevat taime, mis annab nii tomateid kui ka kartulit.
KELLELE TOMAT, KELLELE KARTUL: Ema Anu (paremal) ja tütar Anni kasvatavad põnevat taime, mis annab nii tomateid kui ka kartulit. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Tahulas tegutsevate köögivilja- ja maitsetaimede kasvatajate avar ja päikeseküllane kasvuhoone on värsketest lõhnadest tulvil – esimese hooga tabab õhus basiilikut, salveid, rosmariini. Silma hakkavad ka esimesed tomatid, kurgid ja lehtsalatid.

Sisuliselt saakski värske suvise salati valmis juba pelgalt niimoodi, kui korra Tahulast, Sirgunud Saaremaal kasvuhoonest läbi käia ja osta kaasa salatit, peterselli ning miks mitte ka juba punetavate viljadega tomatitaim, millelt esimesed tomatid salatisse noppida.

Viimase võiks, tõsi küll, siiski veel mulda susata või siis potti jätta, et taim vilju edasi kannaks. Sest esmajoones kasvatavad ja müüvad ema ning tütar Anu Hansen ja Anni Mikko ikkagi köögiviljataimi ja maitsetaimi, mitte otseselt köögivilju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles