INVAPATRULL ⟩ Linna tänavakohvikud pole seadusega kooskõlas

Copy
OOTAMATU TAKISTUS: “Selline lahendus on täiesti lubamatu,” leiab ratastoolis liikuv Veiki Laan restorani La Perla suveterrassi kohta. Testgruppi kuuluvad veel Ingrid Põldemaa, Indek Matla ja Maikel Mõttus ning vallavalitsuse esindajana Siim Kuusik.
OOTAMATU TAKISTUS: “Selline lahendus on täiesti lubamatu,” leiab ratastoolis liikuv Veiki Laan restorani La Perla suveterrassi kohta. Testgruppi kuuluvad veel Ingrid Põldemaa, Indek Matla ja Maikel Mõttus ning vallavalitsuse esindajana Siim Kuusik. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare avalike hoonete ligipääsetavust ja linnaruumi testinud Eesti liikumispuudega inimeste liidu esindajate hinnangul jagub siin lahendust vajavaid probleeme enam kui küll.

"Juba sellest kohast läheb jamaks," tõdeb Eesti liikumispuudega inimeste liidu (ELIL) tegevjuht Veiki Laan, kui on oma ratastooliga möödunud Saaremaa vallavalitsuse Lossi tänava hoonest, et mööda Lossi tänavat pargi suunas liikuda.

"Seadus ütleb väga selgelt, et kõnniteele tohib parkida, kui seda reguleerivad nõuetekohaselt paigaldatud märgid ja jättes jalakäijale sõiduteest kaugemal kõnnitee serval liikumiseks vähemalt poolteist meetrit vaba ruumi," tsiteerib Laan liiklusseadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles