LASTE TERVIS Suvel teeb lapse kõrvale liiga pigem vaik kui sinna sattunud merevesi

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
VESI SATUB KÕRVA NII SUUREMATEL KUI VÄIKSEMATEL. Suvel vette sukeldudes või lihtsalt sulistades kõrva sattunud vesi võib sinna pidama jäädes tekitada nahapõletikku, seega on soovitatav kõrvu peale ujumist puhta veega loputada.
VESI SATUB KÕRVA NII SUUREMATEL KUI VÄIKSEMATEL. Suvel vette sukeldudes või lihtsalt sulistades kõrva sattunud vesi võib sinna pidama jäädes tekitada nahapõletikku, seega on soovitatav kõrvu peale ujumist puhta veega loputada. Foto: Marili Kesküla / Saarte Hääl

Suvel rannas lustides läheb lastel tahes-tahtmata vesi kõrva. Kas selle pärast on põhjust muretseda või mitte, uurisime Kuressaare haigla kõrvakabinetist.

“Suvel tekkivad kõrvapõletikud on eelkõige nahapõletikud, mida võib põhjustada kõrva pidama jäänud suplusvesi,” räägib kõrvakabineti õde Maire Kallaste. Õnneks ei ole see liiga sagedane pöördumiste põhjus. Ebamugavust või valu tunnevad Maire sõnul lapsed enamasti siis, kui kõrvas on lisaks veele ka liigne vaik. “Kõrvavaigul on omadus veega kokkupuutel paisuda ja see lööb kõrva lukku,” selgitab ta.

Niisuguse olukorra vältimiseks soovitab ta kõrvu aeg-ajalt julgelt kodus loputada, ka lastel. Näiteks duši all suurema survega vett otse kõrva lasta või kasutada selleks süstalt. Hiljem tuleb lasta veel kenasti välja voolata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles