Saarlastele vald lasteaiakohti ei leia, kuid sõjapõgenike lastele kindlustab need

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Kohtu hinnangul ei oma tähtsust, kui palju on vald lasteaiakohtade loomiseks pingutanud või kavatseb tulevikus panustada. Lasteaiakoht tuleb tagada kohe.
Kohtu hinnangul ei oma tähtsust, kui palju on vald lasteaiakohtade loomiseks pingutanud või kavatseb tulevikus panustada. Lasteaiakoht tuleb tagada kohe. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Samal ajal, kui Saaremaal vajab sügiseks lasteaiakohta kahe rühma jagu lapsi ja vald laiutab käsi, et kohti pole, kindlustatakse lasteaiakohad Ukraina sõjapõgenike lastele nii linnas kui Kärlal.

Oma selle nädala istungi järel teatas vallavalitsus, et sõlmib OÜga Rootsi 7 läinud aastal sõlmitud üürilepingule lisa lepingu mahu muutmiseks ja kehtivuse pikendamiseks kuni 30. juunini 2024. Seda selleks, et Ukraina sõjapõgenike lastele oleksid lasteaiakohad Kuressaare Ristiku lasteaia struktuuris tagatud.

Samuti pikendati Saaremaa valla ja AS Hoolekandeteenused vahel mullu sõlmitud üürilepingut kuni 30. juunini 2024. aastal. Põhjus on sama – tagada Ukraina sõjapõgenike lastele lasteaiakohad Kärla lasteaia struktuuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles